21.3.22

12 / 80 ( 6.14 - 18.36 )

Ovatko EU:n asettamat pakotteet neuvoteltavissa, jos Venäjä sitä vaatii tulitauon tai rauhansopimuksen aikaansaamiseksi? Tämän sodan näkyminen Eurooppalaisten olohuoneissa pitää saada mahdollisimman nopeasti päätökseen ja rauhan pitää olla pysyvä. Al Jazeeran Brysselin vihikoira James Bays kysyi  ja sai vastauksen EU:n ulkoasiain ja turvallisuuspolitiikan korkealta edustajalta Josep Borrell:lta. 

Tuonkin vastauksen voinee jokainen tulkita tavallaan. Saatoin kuulla jotain väärinkin. Kuten sen että Euroopan unionin puolustusyhteistyötä sovellettaisiin Gibraltarilta Ukrainaan. 

Kun on elänyt ilman televisiota kohta 15 vuotta, on ollut jotenkin vaikea kuunnella suomenkielisissä tv-medioissa käytyä keskustelua. Vaikea kuitenkin sanoa mikä siinä tökkii korvaan. Ehkä ne on vaan tässäkin maassa suunnattu vähän muille ikäluokille? Enkä tarkoita tällä niinkään keskustelun sisältöä vaan tapaa jolla sitä käydään. 

Kirjanmerkeissä alkaa olla turhankin paljon mielenkiintoisia sivuja odottamassa tarkempaa perehtymistä. Hämmentävää miten nopeasti näinä päivinä informaatio siirtyy ajankohtaisesta aiheesta historiaan. Media vanhenee ennen kuin se ehditään julkaista. Meemit tuskailevat jo tulevaisuuden opiskelijoita yrittämässä päästä selville, mitä historiankirjoissa tapahtui vuonna 2022. 

Ukraina: Venäjän hyökkäys ja informaatiosota - Jyri Lavikainen & Emma Rimpiläinen (Puheenaihe, 22.2.2022)

The War in Ukraine Could Change Everything - Yuval Noah Harari  (TED, 1.3.2022)

---

Pohdiskelin aiemman blogikirjoituksen jälkeen, että todennäköisesti eniten näkyvyyttä saanutta ottamaani valokuvaa en ole ikinä edes itse julkaissut. Outoa on myös, että se kuvastaa ihmistä, sillä henkilökuvaus ei todellakaan ole ominta alaani. Olen sen verran vanhoillinen, että pidän kuvan käsittelyn mahdollisimman vähäisenä. Tässä kuvassa se on tarkoittanut käännöstä mustavalkoiseksi ja pientä rajaamista. 

Nikon D50
Valaistus: aurinko
Tausta: virtaava vesi


Paul Eye - Existence -continuum- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti