8.3.22

10 / 67 ( 7.04 - 17.52 )

Mistä tietää viettäneensä aivan liian kauan aikaa internetissä näinä päivinä? Siitä että huomaa blogipostausta kirjoittaessaan tänään olevan vuoden 67. päivä. Ihan hyvä päivä opetella luomaan meemejä?


Ja kaikille mahdollisesti paikalle eksyneille sukulaisille ja tuttaville: Ei, en ole muuttunut yhtään sen hullummaksi kuin ennestäänkään olin, asun jo valmiiksi puoliksi kellarissa ja uskon että nauru pidentää ikää. Olen jo pitkään halunnut luoda jotain meemeistä inspiroitunutta materiaalia ja tämänhetkinen tilanne antaa sille vain tietyt raamit. Blogi ei ehkä tunnu aivan parhaalta alustalta näiden julkaisuun, mutta paremman puutteessa. Pahoitteluni jo etukäteen. 

”Five nuclear bombs are flying at us, they have five less left. Keeping calm.” (Google translate) 
Englanninkielinen teksti omaa lisäystäni.

Tämän kuvan edelleen jakamisesta en ole oikeastaan tälläkään hetkellä aivan varma. Alkuperä on Олексій Арестович Facebook-sivulta hänen itsensä tai profiilinsa julkaisemana. Omana arvauksena sanoisin, että Ukrainan some-aktiivisten persoonien taustalla on useampiakin ihmisiä, tai ihmettelen suuresti jos ei olisi. Näinä päivinä sitä kyllä miettii taas kerran, mitä hyötyä suomenruotsin kielen pakollisesta opettelusta peruskoulussa oli, ehkä fiksumpi olisi ollut opiskella venäjää... Muistaakseni omana peruskouluaikanani tarjolla ei edes ollut muuta kuin saksaa ja espanjaa. Lukiossakin päädyin italiankurssille. YouTubesta löytyy onneksi tekstitys- ja käännöstyökalu, joka vähän videon äänenlaadusta riippuen tarjoaa jotain ideaa siitä, mistä puhutaan. 

Kaiken synkistelyn keskeltäkin löytyy hauskoja hetkiä, jos näin aikoina näille aiheille on edes sopiva nauraa. 

Слуга народа (Kansan palvelija): Näköjään tämä on joskus ollut Yle Areenassakin, pitäisiköhän laittaa palautetta että ottaisivat uudelleen ohjelmistoon... Näissä jaksoissa on vähän vaihdellen englanninkielisiä tekstityksiä, automaattikäännös on kuitenkin ihan ymmärrettävä. Omalla kohdalla katsominen tuntuu jotenkin todella absurdilta, mutta huumori uppoaa silti.

If World Leaders Have a WhatsApp Group: En mene takuuseen tämän esityksen tekijästä, mutta äärimmäisen osuvaa vitsailua etenkin suomalaisia kohtaan. Tuskin kovin pahalla. 

Vakavampia aiheita kirjallisessa muodossa, eivät ihan eilispäivältä mutta eivät vielä ole ihan totaalisen vanhentunutta tietoa. 

Yuval Noah Harari: Why Vladimir Putin has already lost this war 

Analyysi: Putinin järkytys – Venäjä on jäämässä ainoan merkittävän ystävänsä panttivangiksi (Suomen Kuvalehti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti