15.3.22

11 / 74 ( 6.37 - 18.16 )

En usko edes itse itseeni. Joku taisi aikanaan unohtaa ladata käyttöjärjestelmään ohjelman "itseluottamus". Ehkä siksi epäluottamus lähes kaikkea kohtaan on olemassa. 

Toinen laajasti someinternetissä kiertävä kertomus on, kuinka kukakin aloittaa aamunsa tarkastamalla heti ensimmäisenä että Zelensky on hengissä ja Kiovaa ei ole vallattu. Itselleni kolmas tarkistettava asia on se, ettei ydinsota ole vielä alkanut. Täällä ei ainakaan viikko sitten hälyttimien ääniä kuulunut, tiedä sitten johtuiko se siitä että talo on katvealueella vai kuuluuko lähin hälytin siihen kymmeneen prosenttiin, jotka oli yllättäen todettu toimimattomiksi. Hävittäjien äänet sentään kuuluvat sisällekin lähes joka päivä. 

Heti herättyäni selaan itseni tarkastamaan BBC:n Ukraina-seurannan. Aamukahvin kanssa mutustelen Helsingin Sanomien uusimmat uutiset. Jos aikaa jää, myös Yle:n tuoreimmat tulee vilkaistua. Lounastauolla ehtii katsoa Al Jazeera English:n livelähetystä, joka usein pyörii kyllä hiljaisella taustallakin. Sopivissa väleissä tulee tarkisteltua NEXTA Live:n Telegram:n selainversiosivu ja UATV English:n Youtube. Näiden lisäksi useampia yksittäisten henkilöiden somekanavia ja satunnaisia muita lähteitä, jotka eivät kuitenkaan ole jääneet jatkuvaan seurantaan. Pari viikkoa sitten käytin vielä Telegram:n työpöytäversiota, joka mahdollistaisi suurtenkin videotiedostojen katselun, mutta poistin sen kokonaan mahdollisten tietoturvariskien takia. En ole tosin jaksanut käydä koko konetta kammalla läpi, mistä kaikkialta sen tiedostoja löytyy...

Heti ensimmäinen silmiin sattunut uutinen tänä aamuna mainitsikin Арестович:n, joka kertoi arvionsa että sota loppuu toukokuun tienoilla, ellei rauhanneuvotteluissa päästä sitä ennen sopuun. Sen vähän mitä olen hänen vuotta vanhempia esiintymisiään nyt kuunnellut, olen jopa hieman hämmentynyt kuinka hyvin esittämänsä arviot ja mielipiteet ovat pitäneet paikkansa. Päivällä hän julkaisi YouTube-kanavallaan antamansa haastattelun, jonka automaattikäännöstekstitykset olivat kyllä vähän sieltä tännepäin, mutta onneksi tarjolla oli myös kirjallinen aikaleimaus käsitellyistä aiheista: 

Kuvan viimeinen kohta erityisesti kiinnitti huomioni. Olenhan itsekin pyöritellyt mielessäni, kuinka Euroopan kansalaiset tulevat suhtautumaan johtajiinsa riippuen siitä, miten tilanne kehittyy. Optimaalitilannehan on, että huomattava osa kansasta kokee päättäjiensä toimineen niin kuin heidän itsensäkin mielestä olisi pitänyt toimia, tai omaa niin vahvan luoton että päättäjät osaavat toimia oikein, koska heidät on enemmistö kansasta valinnut toimeensa. Todellinen koe siis demokratialle ja ihmisille. Mielenkiintoiset sanavalinnat myös haastattelun viimeisessä aikaleimassa: 22:32 Украинцев во всех странах сейчас встречают, как богов, спустившихся с небес. Tosin ehkä tällä viitattiin enemmän menneisyyteen...

Korvaani sattui myös presidentti Niinistön tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa toimittajan esittämään Kiina-aiheiseen kysymykseen antaman vastauksen loppu: "Kiina ottaa huomioon mitä länsimaiset kansalaiset ja kuluttajat miettivät." (sanamuoto ei ole alkuperäinen) Minä kun luulin että politiikkaa kiinnostaa ainoastaan mitä toinen politiikka ajattelee. Voiko Euroopan kansa sanktioida kokonaisen Kiinan?

Kansan palvelija on ilmestynyt tänään uudelleen Yle Areenaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti