14.3.22

11 / 73 ( 6.41 - 18.12 )

Sain tänään aikaan varmasti enemmän kuin koko viime viikon aikana. Ehkä tähän alkaa tottua. Huomenna kuvioon pitäisi taas mahduttaa myös tilastomatematiikka. :| 

Tämä vitsi lienee kiertänyt ympäri internettiä jo hetken, sen verran monta variaatiota on tullut vastaan useammalla kielellä. Tässä taidonnäyte Facebookin omasta kääntäjästä, en tosin muista oliko lähtökielenä venäjä vai ukraina. Molemmissa kielissä edellä mainittu käännössovellus on kyllä mennyt huomattavasti parempaan suuntaan viimeisen parin viikon aikana, huomattavasti vähemmän joutuu enää arvailemaan mitä oikein yritetään viestiä. Tiedä sitten jos käyttäisi Facebookia englanninkielisenä versiona, olisiko käännös vielä ymmärrettävämpää.

Toinen yhä useammin vastaan tullut sutkaus on tuo, että kaikki tulee olemaan Ukrainaa. Niin ihanan monitulkintainen lause. En tiedä onko tällä takanaan jotain kulttuurista kontekstia vai onko kyseessä tuoreempi idea, mutta epäilisin ehkä ensimmäistä, sillä toteamus on nyt kuulunut sekä päättävien että vähemmän päättävien tahojen suusta. Vai pitäisikö tässä jo huolestua? 

Peruspessimistinäkin toivon, että Ukrainasta tulee kasvamaan vielä jotain suurta ja kaunista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti