4.4.22

14 / 94 ( 6.18 - 20.23 )

Olen lomalla. Tänään olen lukenut uutisartikkeleita vain 4 tuntia, katsonut haastatteluita 3 tuntia ja uutislähetystä tunnin verran, tähän päälle kaikki satunnainen sälä. Tuntuu kevyeltä kun ei tarvitse tehdä alle täyttä työpäivää. 


Välillä on kuitenkin hyvä irrottaa katseensa näytöstä ja huomata kauneus ympärillään. Olkoonkin se kauneus peräisin marketin alelaarista. Ensimmäinen perhoskämmekkäni, saa nähdä kuinka yhteiselo tulee sujumaan. 
---

Vielä olisi tehnyt mieli katsoa ja ajatella yksi viedohaastattelu, sen verran mielenkiintoisia aiheita oli nimetty kappaleiden otsikoiksi: 

-Поменяется ли будущая дипломатия под украинский — прямой и резкий — стиль президента Зеленского. Смена политической позиции стран;
-Эпоха «Вранья Элит» завершается. Чего боятся страны Запада при распаде России после поражения в войне с Украиной.

 -Will the future diplomacy change to the Ukrainian - direct and sharp - style of President Zelensky. Change in the political position of countries;
-The era of "Liar Elite" is coming to an end. What are the Western countries afraid of when Russia collapses after the defeat in the war with Ukraine. (Google translate)

Niin pitkään kun olen politiikasta yhtään mitään ymmärtänyt, minulla on ollut tunne että länsimaisessa demokratiassa on jotain jollain tasolla pielessä. Kuin kantapäähän uponnut tikku, jota ei saa millään poistettua ja joka muistuttaa olemassaolostaan juuri sen verran, että se aiheuttaa lievää epämukavuutta. Tuskallista kyllä en ole vielä tähän ikään mennessä saanut kiinni, mikä ihme tässä kaikessa voisi mättää tai olla mätää. Vielä vähemmän osaan sanoa edes omaa mielipidettäni, mikä voisi olla parempi ratkaisu tai edes vaihtoehto. 

Ehdin vihdoin katsoa vähemmän rasittuneilla silmillä alla olevat haastattelut. Venäjänkielisille media-alan toimijoille annettu haastattelu on pitkä kuin syntinsä, mutta olen tyytyväinen että katsoin sen kokonaisuudessaan uudestaan, englanninkielistä tekstitystä oli selkeästi korjailtu ymmärrettävämpään muotoon. Muistelisin että tämän perusteella suomalainen media uutisoi, että Ukraina olisi valmis alueluovutuksiin, vaikka itselle vastauksista tulee lähes päinvastainen mielikuva. Ehkä tässä on kyse kielimuurista. Mielenkiintoista on myös tarkkailla Zelenskyä hänen puhuessaan englantia, omaan silmääni muutos kehonkielessä on merkittävä kun siirrytään selkeästi hieman epämukavuusalueelle. Eipä sillä että osaisin itsekään käyttää englantia kovin hyvin tunnekielenä. 


Первое интервью Зеленского российским журналистам после начала войны / Zelensky's first interview with Russian journalists since the start of the war (Meduza, 27.3.2022)

"Se ei ole kiinni siitä, olenko rohkea vai en. En voi sanoa, että jos olisin Ukrainan presidentti, tekisin niin tai näin. Ymmärsin jo kuukausia sitten, että tämä on historiallisesti merkittävä tarina, joka ei tule koskemaan ainoastaan Ukrainaa. Se koskee koko maailmaa ja maailmanpolitiikkaa ja uskon että tulemme puhumaan siitä sen jälkeen, kun voitamme. Toivon, että voitamme. Olen varma, että voitamme. Siksi sanon, etten ole sankari. Ehken ole vain niin tyhmä, etten ymmärtäisi mitä on tapahtumassa. 
Kansalaiset ovat johtajia ja poliittiset johtajat ovat häviäjiä." (Käännös omani)

Huomasin useampaan kertaan päivän aikana miettineeni, että pitäisikö laittaa musiikkia soimaan taustalle, samalla kun katson videoitua keskustelua. Käytyäni hetken sisäistä keskustelua, tulin aina lopputulokseen, ettei se olisi kannattavaa. Voisiko joku kanavoida pääni uudelleen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti