9.4.22

14 / 99 ( 5.59 - 20.41 )

Milloin menetettyjen ihmishenkien arvo nousee suuremmaksi, kuin mitä arvioitiin, jos tilanne olisi lännen toimesta lopetettu sotilaallisella väliintulolla heti alkuunsa? Mitkä olivat todelliset riskit? Mietittiinkö kvartaalia pidemmälle? 

Kiinalainen teepöytä. Made in Finland.

Välillä on hauska harrastaa tavallisten ihmisten asioita. Käydä ajamassa sähköläskipyörällä pitkin lähes optimaalisessa kunnossa olevia reittejä, ihan mukavassa talvisäässä ja vähemmän mukavassa lumituiskussa. Pohjoisen kevät. Varata pöytä ravintolasta. Kolme ruokalajia. 

Taloussodasta huolimatta. Onneksi algoritmi kannustaa takaisin omaan poteroon. 


Löysin vihdoin ratkaisun suomalaisten ajankohtaisohjelmien katsomiseen: 1,5x nopeus. Mihin sitä lauantain muuhun käyttäisi, kun katsoisi Zelenskyn puheen alkuperäiskielellä tekstitettynä englanniksi, tulkattuna englanniksi ja mitä ilmeisimmin englanninkielisestä tulkkauksesta simultaanitulkattuna suomeksi. Kieli menettää melkoisesti tehoaan useasti käännettynä. Hupaisinta oli Yle Areenan taltioinneissa seurata oletettujen turvahenkilöiden käytöstä. Pieniä häiriöitä. Siellä täällä. Vaikuttavin versio oli ehdottomasti Metan tarjoama, ilmeisesti ihmishengellä on edelleen arvoa edes tuotteena kun laatuun on panostettu. Suomen kieltäkin oltiin opeteltu, ainakin yksi sana. Tähän mennessä vaikuttavin puhe on omasta mielestäni pidetty Tanskalle. En tiedä ovatko satamateollisuus ja koulutusvienti tulevaisuudessa yhtä arvossaan. 

Kiinalainen teepöytä juolahti mieleeni, kun pohdin lähteitä inspiraatiolle. Välillä ideoita vain ilmaantuu jostain. Välillä joudut rikkomaan portaat, jotta voit rakentaa paremmat. Pitäisikin muistaa kysellä käyttäjäpalautetta näin muutaman vuoden jälkeen. 

Portaat.

Edit. En muistakaan milloin olisi tullut illalla kirjoiteltua näin väsyneenä, että seuraavana aamuna saa korjailla otsikosta lähtien. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti