13.3.23

11 / 72 ( 6.46 - 18.08 )

Aikainen lintu madon nappaa. Olin melkein yhtä nopea kuin Helsingin sanomat. Täältä ei tosin ollut luettavissa yhdenkään asiantuntijan lausuntoa. 

Kuvakaappaus ampparit.com -sivustolta 13.3.2023 hakusanalla "B-52" 

Bugin sentään onnistuin tänään löytämään, kun päädyin Seismologisen instituutin sivuille tarkistamaan, minne päivällä kuulemani jyrähdys oli paikantunut. Ainakin omalla kohdallani alustava seisminen raportti puuttuu ajanjaksolta 8. - 10.3.2022, vaikka 11.3. raportti onkin jo julkaistu. Ehkä joku vain unohti lisätä paperia koneeseen. 

En henkilökohtaisesti halua sen suuremmin juhlia, että Euroopan taivaalla lentää edes teoreettisesti ydinasekapasiteetillä varustettuja koneita, enkä toisaalta osaa määritellä mikä ajankohta, millainen konteksti tai kuinka laajasti asiasta olisi optimaalisinta uutisoida. Jollakin tasolla asian julkisesti esille tuominen on mielestäni kuitenkin tarpeellista tilanteessa, jossa tieto tämäntyyppisten koneiden liikkeestä on joko äärimmäisen helposti saatavilla, tai se voi muuten lähteä leviämään hallitsemattomasti. En usko että tietoisuuden lisääminen suojaus- ja puolustustehtäviin liittyvistä harjoituksista loisi sen suurempia todennäköisyyksiä millekään eskalaatiolle, kuin se että ne jätettäisiin marginaaliin. Jokainen voi halutessaan jättää tiedon vastaanottamatta, mutta kuinka monen sodan voidaan historiallisesti sanoa alkaneen yhdestä laukauksesta?


Kuvakaappaus erään HS:n artikkelin kommenttiosiosta. 
Kyseinen julkaisu oli esillä useampia tunteja ennen poistumistaan. 

Olen ollut huomaavinani viime viikkoina sosiaalisen median venäjämielisten propagandatilien aktivoitumista siellä sun täällä. En usko että kyseessä on ainoastaan omaan aktiivisuuteen liittyvä korrelaatio, sillä myös BBC on samansuuntaisesta aiheesta tovi sitten uutisoinut. Viime viikkoon mahtuivat myös sosiaalista mediaa aktivoineet kuolemantapaukset: tuntemattoman ukrainalaisen sotilaan teloituksesta kuvattu video sekä tunnetumman ukrainalaisen sotilaan hautajaiset. Ensiksi mainitusta henkilöstä ehti kiertää sosiaalisessa mediassa ainakin kolme varmistettua henkilöllisyyttä. Toiseksi mainittu sai ehkä kotimaista näkyvyyttä, sillä hautajaisiin osallistui myös Suomen pääministeri. Toinen oli sankari jo kuollessaan, toisesta tuli sellainen. Rutkasti palstatilaa jopa yhden julkaisun sisällä sai myös muutama käyttökelvoton kaasuputki. 



Lopuksi - Suomi mainittu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti