12.5.19

19 / 132 ( 4.05 - 22.26 )

Öisin ei ole enää pimeää. Metsässäkin näkee liikkua ilman otsalamppua. Hyttysistä on onneksi vasta muutama havainto.

Kyllä nämä maisemat voittavat Sipoon tienvieruspellot.
Viikon yhteenlasketut kilometrit 95, liikkumiseen käytetty aika 10 tuntia. Juostuja tai pikemminkin nöpöhölkättyjä kilometrejä kuusi. Maksimisyke 201 ja matalin keskiarvo 119. Kuten arvelinkin, ei maksimi noudattele laskennallista keskiarvoa, mutta matalallakin sykkeellä liikunta onnistuu. Tuo keskiarvo tuli 30 kilometrin kävelylenkiltä, johon tosin sisältyi yksi pitkähkö tauko umpimetsätaipaleen jälkeen vaaran laella. Yllättävän kevyesti tuollainenkin kilometrimäärä taittui, seuraavana päivänä kävin normaalin asiointipyöräilyn jälkeen vielä hölkkäämässä vesisateessa 3,5 kilometriä. Huomasin tässä saman kuin tuota maksimisykettä testaillessa, että vaikka teen alkulämmittelyn pyörällä, on ensimmäinen kilometri todella vaikeaa. Tuntuu ettei henki kulje ollenkaan vaikka kiskon ilmaa sisääni kuin hukkuva. Kun tästä pääsee yli, alkaa meno sujumaan ilman mitään tuntemuksia, vaikka vauhti pysyy täsmälleen samana kuin alussa. Tässä varmaan syy miksen ole ikinä pitänyt juoksemisesta. 

Budjettiversio ajotietokoneesta. Välillä tosin Suunnon ilmoittama hetkellinen nopeus näyttää mitä sattuu mutta ilmankin sitä tietoa polkee.  
Lauantai oli täydellinen päivä pyöräilylle, koska tuuli tyyntyi iltapäivällä täysin. Muutama muukin oli päättänyt hyödyntää olosuhteet, tai sitten tuo etelään suuntautuva lenkki vain on enemmän muidenkin polkijoiden suosiossa. Harmikseni huomasin, että pyöräni eturengas on sittenkin vaurioitunut jonkin verran talvisessa yhteenotossa auton etupuskurin kanssa. Yksikään pinna ei silmämääräisesti näytä vääntyneeltä, muta pitänee käydä kysymässä ammattilaisen arvio kannattaako sille tehdä jotain. 

Tänään oli tarkoitus kokeilla Youtube:sta löytynyttä joogaohjelmaa joka vaikutti nopealla katselulla ihan miellyttävältä, mutta laiskuus taitaa voittaa ja korvaan sen lyhyemmällä kahvakuulailulla ja muutamalla keskivartaloon keskittyvällä liikkeellä. Ensi viikolla pitänee keskittyä tekemään enemmän hölkkähommia ja kokeilla ottaa pitkälle kävelylenkille sauvat mukaan. Onneksi nyt näkee liikkua yölläkin niin vastaantulevien ei tarvitse irvailla suksien kotiin unohtumisesta. Tämän viikon kävely antoi aiheen ideaan, pitäisikö kuun lopulla kokeilla kävellä maratonia vastaava matka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti