Tästä meinasi muotoutua ensin vallan kuvaton postaus, koska kevään sohjoiset ja loskaiset kelit eivät ole innostaneet kaivamaan edes puhelimen kameraa taskusta. Oikeastaan ajattelin vain tulla jakamaan yhden reseptin. Kaivelin kuitenkin kansioita ja ajattelin, että ehkä tämä on hyvä väli julkaista jokusen vuoden vanha kuva kirjoittajasta, sopivaa anonymiteettiä noudattaen toki.
2 banaania
2 kananmunaa
200 g maitorahkaa
1 dl rypsiöljyä
100 g sokeria
300 g jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 - 2 tl kardemummaa
175 °C n. 60 minuuttia
Soseuta banaanit ja vatkaa kaikki kosteat aineet sekaisin, itse käytin sähkövatkainta. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne taikinaan osissa. Paista esimerkiksi leivinpaperilla vuoratussa leipävuoassa uunin alaosassa, sillä taikina kohoaa jonkin verran ja ottaa helposti väriä. Valmiina leipä on sisältä melko kosteaa, muttei enää tartu puiseen tikkuun.
Ulkona paistaa aurinko ja sataa räntää vaakatasossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti