7.1.19

2 / 7

Näin se uusi vuosi on ehtinyt jo toiselle viikolleen. Joutuu taas keskittymään päivämääriä kirjoittaessa, ettei lipsauta vanhaa vuotta. Euroopassa epävakaisuudet jatkuvat. 

Suomalainen unelma. Ei ketään muuta.
Etelänlomalla tuli käytyä sukuloimassa, juhlimassa ja testaamassa, voiko kauppakeskus Rediin eksyä. Onhan se kyllä perinteiseen ostoskeskusmalliin verrattuna sekava, muttei sinne nyt kirjaimellisesti voi eksyä. Ihminen eksyy siinä hetkessä, kun panikointi alkaa. 

Virkattujen pitsiliinojen uusi elämä 
surkealaatuisessa kuvassa.
Muutakin kulttuurista sisältöä tuli tankattua EMMA:ssa. Halusin nähdä siellä olleen teoksen, jossa osittain nestemäinen massa liikkuu pleksistä rakennetussa laatikossa sen kallistelun voimasta. Jokainen joka on nähnyt bussin ikkunan kerrosten väliin joutunutta vettä, tunnistanee ilmiön. Olen itsekin miettinyt miten sen saisi toteutettua esityskelpoisesti. Toinen asia joka herätti mielenkiinnon oli Outi Pieskin näyttely Čuolmmadit, joka päättyi eilen. Muutama maalattu teos miellytti erityisesti, harmi ettei niistä ollut saatavana julistetta. 

Alicja Kwade: Trans-For-Men
Tuliaisina toin hieman yllättäen haltuuni päätyneen volgansienen, tai millä nimellä tätä kombucha:ksi kutsuttua käymistuotetta valmistavaa, hiivojen ja bakteerien muodostamaa limalöllykkää nyt haluaakaan kutsua. Olen hieman skeptinen, kuinka eloisa kulttuuri on kyseessä parin purkinvaihdoksen ja pitkän matkustuksen jälkeen. Juna pohjoiseen ei tällä kertaa ollut kuin vajaat kolme tuntia myöhässä. En ole ennen kokeillut teen fermentointia, vaikka muutaman kerran on tullut kaupallista kombuchaa maisteltua. Toinen kerta tapahtui eräänä kesäpäivänä, kun kuski päätti avata autossa pyörineen, jonkin pientuottajan valmistaman kombuchapullon ajaessaan, pitäen pulloa reisiensä välissä. Onneksi tiellä ei sillä hetkellä ollut vastaantulijoita, sillä auton kattoon asti suihkunnut valkoinen vaahtopatsas olisi saattanut herättää epätoivottua huomiota. Saapa nähdä mitä tästä syntyy. 


Erehdyin joulunaikaan käymään myös vaa'alla ja kyllähän se kertoi syyn, miksi kaikki housut ovat alkaneet tuntua liian pieniltä. Onneksi seuraavat pari viikkoa tulee ulkoiltua useamman kerran päivässä, vaikka lenkkikavereilla itseäni huonompi kunto onkin. Pitänee myös käydä testaamassa tämän kylän uimahalli, löysin vihdoin itselleni tarpeeksi tiiviin uimalasit. Paha vain, että ne ovat lasten kokoa ja malli muistuttaa snorkkelin maskia. Kaikki aikuisten koon mallit olivat totaalisesti liian isoja. 

Jos ihmisen iäksi muutettuna vuosia alkaa olla mittarissa 70, voi kai sitä jo vähän väsyttääkin. Silti tällä on koirakaksikosta huomattavasti parempi kunto. 

2 kommenttia:

  1. Voi apua, kattoon asti suihkuava vaahtopatsas ratin takana sai repeämään ihan totaalisesti. :-D Kiitos nauruista - tuli tarpeeseen! Kochumba on mulle ihan tuntematon juttu, enkä tainnut edes tietää, että se on teetä! Mutta pakkohan tuota on kokeilla, jos eteen sattuu.

    Ihana koiruli. <3 Kovin on tarkkaavainen katse. Mitä mahtaa tarkkailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli sitten jäänyt vastaamatta kokonaan, pahoittelen. Koira juuri parhaillaan osoitti minulle mieltään haukkumalla, kun pysähdyin kuvaamaan jäällä olevaa usvaa. Sattui vaan tuossa yhdessä kuvassa olemaan suu kiinni. :D

      Poista