16.5.22

20 / 136 ( 3.27 - 23.02 )

Aurinko ei enää laske Utsjoella ylihuomisesta lähtien. Kun on ollut jo niin monta toukokuuta poissa pohjoisesta, on hienoa päästä taas seuraamaan tätä valoisuuden jatkuvuutta; toivottavasti valo voittaa toisaallakin. Ulkona sataa räntää. 


Hieman kevätkohmeessa olen ollut itsekin. Viime vuonna tähän aikaan istutettiin sipulia. Toivottavasti tiedossa ei ole kylmä, myöhäinen kevät ja aikainen talvi. 

Olin kerrankin euroviisujen aikaan saman katon alla television kanssa, muttei tullut siltikään seurattua. Eurooppalaiset halunnevat jälleenrakennuksen Ukrainassa alkavan mahdollisimman pian, jotta ensi vuoden viisut siellä voidaan järjestää. Huikeimmissa toiveissa nähdään tapahtuma pidettävän Mariupolissa. Kaupungin ja siellä olevien henkilöiden tilanteen parantamiseksi on vastaan tullut yksi hieman laajempaa huomiota saanut somekampanja, change.org:ssa viikko sitten julkaistu adressi, joka lähipäivinä saavuttanee tavoitellut 1,5 miljoonan allekirjoittanutta. Ehkä vaikuttavuutta parantaisi, jos todennettuja allekirjoituksia olisi lopulta useampi kymmenen miljoonaa. Save Mariupol


Ukrainan euroviisukappaleessa yhtäläisyyksiä perinteisen kolttasaamelaisen leu'ddin kanssa – samankaltaisuutta selittänee leu'ddin itäeurooppalainen säveltausta. Jospa kansanperinteet ovat vain lainoja toisilta. Linkitettyä musiikkivideota katsellessa tulee miettineeksi, ettei lavastajilla liene ollut tässä tapauksessa kovin pahaa työsarkaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti