25.11.17

47 / 329


Kasvien pääpiirteittäisen solubiologian jälkeen on mukava perehtyä kaupungin toisen korkeakoulun tarjontaan. Käytän hyväkseni mahdollisuutta suorittaa kursseja myös yliopiston puolelta, en tosin sen takia etteikö ammattikorkeakoulunkin kurssien tehtävissä olisi tarpeeksi tekemistä tämän hetkiseen olotilaan nähden. Jostain syystä on huomattavasti helpompaa keskittää se vähäinen aikaansaavuus tehtävään, johon liittyvä materiaali alkaa selittämällä käsitellyn aiheen perustermin latinankielisen alkuperäistermin, kuin laatia CV jollain netistä löytyvällä satunnaisohjelmalla tai käydä ihmettelemässä millaiset käyntikortit jollain yrityksellä on. 

Materiaalin otsikkona on medialukutaito. Ensimmäiseksi piti siis pohtia, mitä tarkoitetaan medialla. Itselleni välittömästi mieleen juolahtaneita asioita olivat tiedotusvälineet ja sosiaalinen media. Tarkemmin asiaa mietiskellessä termin alle alkoi kasaantua enemmänkin käsitteitä. Siitä lähdin pohtimaan, kuinka pitkään termiä "media" on käytetty ja mitä sillä on eri aikakausina käsitetty. Päädyin lukemaan Mikko Lehtosen artikkelia "'Medium' ja 'media'", joka löytyy Media ja viestintä -lehden arkistosta osoitteesta www.mediaviestinta.fi/arkisto/index.php/mv/article/view/746/728 

Kirjallisuustutkimukseen ja muutamaan filosofiseen koulukuntaan Wikipedian kautta tutustuttuani muistin, että tässähän oli jotain oikeastikin tehtävänä. Päätin siis kirjoittaa asiasta blogiin. Milloinkohan saisin suunnattua tämän tehtävien välttelyn siihen perinteiseen, eli neuroottiseen siivoamiseen?

Takaisin yhteiskuntaan integroitumiseni kuitenkin etenee, tällä kertaa vuorossa ovat viina ja uhkapelit. Maistelin eilen kuukausi  - pari sitten lidlistä mukaan tarttuneen pullon normandialaista siideriä, joka oli yllättävän hyvää hintaansa nähden. Edellisen kerran alkoholia tuli nautittua syyskuun alussa yhden Kriek-lasillisen verran. Sitä ennen joskus keväällä kun onnistuin löytämään Vuokatin viinin omenasiideriä. Kyllä minusta vielä hyvä opiskelija tulee alkoholinkäytön suhteen...

Ja ne uhkapelit. Ajattelin että iltalenkillä voisi käydä tekemässä yhden lottorivin. Viimeksi kun yritin, Otaniemen R-kioskin myyjä kysyi papereita. Pitänee edelleen muistaa ottaa ajokortti mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti