Poron pikkuluita
Sipulia, ruskistettuna
Puolukkaa
Katajanmarjaa
Kuivattua suppilovahveroa
Naurista ja juuriselleriä, kevyesti paahdettuna
Karkeaa suolaa
Porkkanaa
Puikulaperunaa
Keittoaika n. 2,5h kokonaisuudessaan.
Ostin varmaan kuukausi sitten lähikaupasta puikuloita enkä kiinnittänyt huomiota, oliko niissä tarkempaa alkuperää. Yllätyin hieman niitä pestessäni, sillä kuoret olivat osittain punakirjavia. Maku oli hyvä, muttei yllä suvun mailla kasvaneiden perunoiden tasolle. Tai tiedä mille lie tämän syksyn sato maistunut.
Seuraavalla kerralla pitää kokeilla paahtaa luut, sen sijaan että heittelee ne suoraan pakastimesta kattilaan. Tiedä sitten olisiko väärin muita kanssatallaajia kohtaan käydä kokeilemassa miten valmistus onnistuisi nuotiolla, vai lieneeköhän kaupungilla laskettu puukiintiö asukasmäärän mukaan niin että jokainen saa paistaa yhden makkaran vuodessa.
Ruokakuvia ei ole eikä tule sillä ruoka on syömistä, ei valokuvaamista varten. Koska pimeys hieman hankaloittaa harrastusta, tarjolla kännykkäkameralaatuista maisemaa parin vuoden takaa jostain lähijunareitin varrelta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti