30.9.22

39 / 273 ( 7.24 - 18.48 )

Pimeys laskeutuu taas kiihtyvällä vauhdilla. Juuri kun sain kirjoitettua edellisen lauseen, Putin aloitti tälle päivälle kirjoitetun puheensa. Hiljentykäämme kuuntelemaan, mutta älkäämme pidättäkö hengitystä. 

On ollut sikäli mielenkiintoista huomata, että kun sodassa tapahtuu länsimediankin aktiivisesti uutisoimia käänteitä, blogin kävijästatistiikassa tapahtuu muutoksia. En tiedä miten tähän pitäisi oikeastaan suhtautua, muuten kuin toteamalla, että nykypäivänä botteja on kaikkialla. 

Silmään sattui Brittien Ministry of Defence:n tälle päivälle päivätty tiedote, jossa kerrotaan venäläisten sotilaiden ja varusmiesten ongelmista ensiaputarvikkeiden suhteen. Mielenkiintoisen tästä päivityksestä mielestäni tekee se, että periaatteessa mainitut tapaukset voisivat perustua muutamaan sosiaalisessa mediassa laajalti kiertäneeseen videopätkään, jossa toisessa kehotetaan oletettavasti Ukrainaan lähdössä olevia venäläisiä hankkimaan tamponeja käytettäväksi haavoissa ja kertakäyttösiteitä kengissä. Toisesta videosta olen nähnyt vain osan, jossa sotilaat esittelevät suojaliiviin nippusiteillä kiinnitettyä käyttämätöntä kiristyssidettä, ilmeisesti alkuperäinen video on sisältänyt myös liivin kantajan menehtyneenä. Tämä video ilmestyi muistaakseni jo samoina päivinä kun liikekannallepano ilmoitettiin, hygieniatarvikevideon näin muistaakseni ensimmäistä kertaa 4-5 vuorokautta sitten, suomalaiset mediat tarttuivat aiheeseen 27.9. 

Kuvan anastin kyseisen tahon Twitter-tililtä. Onko brittiläinen tiedustelu voinut todentaa edellä mainittujen seikkojen ja videoiden todenperäisyyden, vai onko sielläkin vietetty hieman liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa? 

Kuuntelin puhetta Al Jazeera english:n kautta simultaanitulkattuna englanniksi ja selkeästi tulkkaajallakin alkaa olla jo vaikeuksia ymmärtää mitä sanotaan. Lienee aika julkaista tämä postaus. Paljon sanoja, vähän sisältöä. Ydinaseita ei vielä laukaistukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti