6.6.18

23 / 157


Tämä postaus olisi varmasti ansainnut otsikoksi "Sekalaisia hajatelmia yhdestä sun toisestakin asiasta vol. II". Ensin täytyy todeta, että tuo ruukkukasvien kastelujärjestelmä toimii. Tai ainakin vesi katoaa pullosta nopeammin kuin vain haihtumalla. Noin viisi päivää näyttää kestävän tuo 0,33l vesimäärä kahdelle vaatimattomalle kasville. 


Jatkaakseni siideriaiheesta, unohdin edellisissä hajatelmissa mainita Olvin CID -siiderin, jota Facebook-syötteeni minulle lopputalvesta ahkerasti mainosti. Muistin vihdoin tiirailla sitä kaupan hyllyltä ja koin pientä pettymystä nähdessäni tuoteselosteen. Tosin, pohdiskelin myös kuinka paljon ulkomaisissa siidereissä jätetään kertomatta mahdollisia lisäaineita, esimerkiksi vettä ja hiilihappoa. Sokeri sentään mainitaan yleensä jos sitä on lisättynä. En myöskään tiedä, onko siiderin tekeminen pelkästä omenamehusta säädellyllä hiivakannalla niin hankalaa, että tarvitaan apuaineita, vai onko kyseessä ainoastaan pyrkimys tehdä jokainen tuotantoerä täsmälleen samalaiseksi, luontaista vaihtelua vältellen... Emmehän me kuluttajatkaan kuulemma halua kuin noin 65mm halkaisijalla olevia perunoita, muistaakseni. 

Ja jatkaakseni siideristä, löysin tuota Galipetteä yhdestä kaupasta, jossa sitä ei aiemmin ollut hyllyssä. Samalla huomasin myös, että opiskelijan kukkarolle sopivasti osa valikoimasta oli poistumassa ja joukossa oli Evergreenin kuivaa ja puolikuivaa luomusiideriä. Kyseiset laadut ovat ihan juotavia iltaa istuessa tahi saunassa, joten ostinpa jo juhannusta varten muutaman pullon varastoon, kun halvalla sai. Toivottavasti niille ei käy kuin vappuna, ja toivottavasti minulla on edes teoreettisia mahdollisuuksia ehtiä juomaan ne. 

Kun mainitsin, etten ikinä aio kirjoittaa yhtäkään siideriarvostelua kuten oikeat siideriarvostelijat ne kirjoittavat, saatan joutua syömään sanani joskus tulevaisuudessa. Päätin nimittäin aikoja sitten, etten ikinä tule hankkimaan minkäänlaista turhaa aktiivisuusranneketta tai älykelloa. Olen nyt kuitenkin käytetyn Suunto Ambit2 S HR:n epäileväinen omistaja. Olen sentään käynyt jo muutaman kerran juoksemassakin, etten aloittanut harrastusta  vain pelkillä välinehankinnoilla. Pääsin myös toteamaan, että erään kerran juoksuvaatetukseni kallein osa olivat alushousut, vaikka painelin polulla vaatteet päällä ja kengät jalassa. Haaveitakin on syntynyt, jospa sitä ensi kesänä osallistuisi NUTS Karhunkierrokselle tai Ylläs-Pallakselle, johonkin lyhyimpään sarjaan tietysti. Toisaalta, Pyhällä olisi kahden kuukauden päästä 10 km... 

2 kommenttia:

  1. Minä en ole perehtynyt siidereiden maailmaan millään lailla, joten siinä olisikin työsarkaa! Ostan kaupasta aina vain ne samat siiderit (ei sentään muistaakseni Rainbown tai Pirkan ;-)).

    Ulkomaisista tuoteselosteista tuli mieleeni se, kun kerran Intiassa luin jonkin tuotteen, en muista minkä, tuoteselostetta. Muutaman ainesosan jälkeen lista jatkui, että "mausteita ja niin edelleen". :-D Mutta toisaalta: tuotteessa oli edes jonkinlainen tuoteseloste, vaikka se jättikin paljon arvailujen varaan.

    Tsemppiä juoksuharrastukselle! Hyvät alushousut ovat tärkeät, juostessakin. ;-)

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa Pirkan lasipullossa oleva omenasiideri on Val De Rancen valmistamaa ja ainakin Alkosta 0,75L pullossa saatava saman merkin omenasiideri on ihan juotavaa, vaikka jääkin itseltäni hyllyyn jos tarjolla on muutakin etenkin luomuna. En minäkään ole asiaan perehtynyt sen kummemmin, kunhan kokeilen uusia tuttavuuksia ja jaan ne hyviin ja pahoihin. :D


    Kiitos tsempistä, on aina niin helppoa aloitaa jokin uusi juttu, mutta sen jatkaminen pidempään on haasteellista...

    VastaaPoista